Kundcase

A-Train

Bransch


Resor / Transport

OMfattning


Kundinsikter, rapporter, analyser

Utmaningen

A-train äger och driver Arlanda Express, snabbtåget mellan Arlanda och Stockholm City.

De har ett ständigt behov av att förstå sina kunder bättre och analysera marknaden för att få fler att välja tåget framför andra färdmedel. När de kontaktade oss använde de för tillfället inbyggda systemgränssnitt i kombination med Excel för att analysera data. Detta täckte dock inte alla deras behov kopplat till Business Intelligence.

“Den lösning vi hade var kantig och gav oss inte de insikterna vi behövde. Vi kunde till viss del få fram rätt data, men det var svårt och tidskrävande”, säger Jonathan, Head of Business Development och BI på A-train.

Jonathan och hans kollegor utvärderade olika leverantörer innan de till slut bestämde sig för att Spry var rätt val för dem.

“Jag kände att jag fick en bra kontakt med Niklas på Spry som jag upplevde hade en hög kompetens. Dessutom var de prismässigt konkurrenskraftiga”, säger Jonathan.

Lösningen

A-train behövde framförallt hjälp med att förstå sina kunder bättre och få djupare insikter om sin produkt- och försäljningsmix.

“Spry hjälper oss att ta fram viktiga dashboards och rapporter i Power BI. Vi har tillsammans skapat flera rapporter som hjälper oss att förstå vår affär snabbt och enkelt.”

Genom rapporterna kan teamet på A-train få svar på olika frågeställningar som exempelvis hur många passagerare de har, vilken tid på dygnet de åker, vilken typ av passagerare de har och andra insikter som hjälper dem att fatta smartare beslut.

Resultatet

Flera som arbetar administrativt på A-train med exempelvis ekonomi och marknadsföring använder rapporterna och analyserna som beslutsstöd när de ska fatta strategiska verksamhetsbeslut.

Även ledningsgruppen använder rapporterna i sitt arbete att förbättra verksamheten.

“Spry’s tjänster har gjort väldigt stor skillnad för oss. Både för mig personligen när jag tvingas ställas inför olika frågor kring vår datastruktur och för vår administrativa personal som jobbar med de här frågorna”, säger Jonathan.

Bättre förståelse och insikter om kunderna

Beslutsstöd för strategiska beslut

Rapporter som används av hela verksamheten

Jonathan Bratel,
Head of Business Development & BI, A-Train

“Jag uppskattar enkelheten hos Spry. När jag berättar om en idé jag har får jag hjälp att testa den snabbt och enkelt — utan att behöva lägga tid på långa och tidskrävande utredningar”

Redo att ta din BI-lösning till nästa nivå?