Power BI

Upptäck kraften och skapa bländande visualiseringar med Power BI

Power BI är ett beslutsstöd med bländande och interaktiva rapporter och dashboards som ger er nya insikter och möjligheter att accelerera er verksamhet. De moderna företagen väljer i dag Power BI för dess användarvänlighet samt dess kraft och flexibilitet i hanteringen av data. Detta i kombination med en fördelaktig prissättning vilket gör att ni utan hinder snabbt kan komma igång.

Power BI är det mest uppskattade och efterfrågade beslutsstödet som i dag finns på marknaden. En stor nyckel till framgången har varit enkelheten och möjligheten för vem som helst att koppla upp sig till 70+ datakällor, bygga datamodeller och skapa visuellt attraktiva rapporter och dashboards.

Rapportgränssnittet är intuitivt och har många interaktionsmöjligheter så som användarfilter, gå upp och ner i hierarkier och gå från övergripande till detaljerad information mellan rapporter. Som rapportanvändare kan du till och med ändra visualiseringstyper och mätvärden, dela rapporter och dashboards med andra, skapa och svara på kommentarer samt med hjälp av textsökning få fram svaren på dina frågor och mycket mer. Speciellt användbart är möjligheten att skapa bevakningar där du automatiskt får en notifiering så fort något av dina viktigaste KPI:er avviker från de normala gränsvärdena.

Power BI är baserad på Microsofts molnplattform Azure vilket gör att du alltid har tillgång till dina viktigaste rapporter och KPI:er, var du än är, via webben eller färdiga appar i din mobiltelefon eller surfplatta. Du har också möjlighet att sömlöst bädda in dina rapporter på ert intranät, till monitorer på kontoret eller till er kundportal som en del av ert kunderbjudande.

Du har alltid full kontroll över dina data där du t.ex. kan sätta upp automatiska uppdateringar från de datakällor som används i rapporterna. Du kontrollerar också vilken data som ska vara synlig för andra och kan sätta upp behörighetsstyrningar där du fullt ut kan bestämma vem som ska få se vad.

Microsoft har sett till att skapa färdiga integrationer mellan Power BI och många av Microsofts övriga produkter så som Excel, Power Point och SQL Server. I och med att Power BI är molnbaserat kan vi också utnyttja hela den kraftfulla infrastruktur med alla de tjänster som Azure bjuder på. Det betyder att vi även programmatiskt har full kontroll över lösningen via t,ex, REST API:er. Det gör att vi vid behov kan bygga robusta systemlösningar som t.ex. strömmar realtidsdata direkt in till Power BI dashboards.

På samma sätt som Microsoft gick i fronten med utvecklingen av Self Service BI så har de nu tagit fram möjligheten att arbeta med Advanced Analytics i ett intuitivt gränssnitt. Med AutoML är det nu möjligt för vem som helst att skapa Machine Learning-modeller med avancerade algoritmer direkt i Power BI. AutoML är en funktion som vi kommer få se många spännande tillämpningar av framöver.

Och på tal om framtiden så kommer vi få se features, funktioner och gränssnitt att utvecklas med en fortsatt rast takt. Microsoft lanserar löpande ut nya uppdateringar utefter de tips och önskemål som kommer in från användare världen över. Så önskar ni en framtidssäkrad lösning så är Power BI givet.

Har du frågor eller vill du ha en demo? Kontakta oss på Spry redan i dag så berättar vi mer.

Vad är Power BI?

Power BI

Som ovan nämnt så bjuder Power BI på en mängd olika features och funktioner för att arbeta med data, skapa rapporter, samarbeta med andra och få nya insikter. För att ge ett smakprov på allt har vi här nedan listat några av de mest efterfrågade möjligheterna.

 • Hämta, koppla ihop och modellera data från 70+ olika datakällor
 • Self-service BI – möjligheten att själv skapa rapporter och dashboards
 • Massvis med färdiga connectorer och innehållspaket till andra produkter (T.ex. Google Analytics, MailChimp, Dynamics 365 etc.)
 • Ad hoc-analyser med textsök/Natural Language Query (Q&A)
 • Automatiska pushnotiser vid KPI-förändring eller rapportuppdatering
 • Avancerade beräkningar med Data Analysis Expressions (DAX)
 • Behörighetsstyrning och Row Level Security (RLS)
 • Analysera Power BI-data i Excel
 • Export till PowerPoint och PDF
 • Schemalagda datauppdateringar
 • Dela och samarbeta med andra
 • Skapa och svara på kommentarer
 • Hämta visualiseringar från den öppna marknadsplatsen
 • Skapa egna visualiseringar
 • Integration med R för Data Science
 • Avancerad Machine Learning med Azure och AutoML

Låter det intressant? Vill du veta mer? Vill du ha en förutsättningslös demo? I så fall ska du kontakta oss redan i dag så berättar vi mer om möjligheterna med Power BI och hur en lösning kan se ut för er.

+46 73 640 60 27
info@sprybi.se

Kontor

Göteborg – HQ
Kungsportsavenyn 21
411 36 Göteborg

Stockholm
Vasagatan 16
111 20 Stockholm

Följ oss

Nyhetsbrev


© 2019 Spry AB All rights reserved