Kundcase

Inhouse

Bransch


Konsultbolag inom bemanning och rekrytering

OMfattning


Kundinsikter, budgetarbete och bemanning.
Använder Spryard Hosting, Flow och Studio.

Utmaningen

Inhouse är ett konsultbolag i Stockholm och Göteborg som arbetar med bemanning och rekrytering. Deras behov av smarta Business Intelligence-lösningar sträcker sig över alla avdelningar på hela organisationen.

När Inhouse kontaktade oss hade de redan en BI-lösning med stöd av en annan Business Intelligence-konsult. Men när de behövde sätta ihop en mer komplicerad lösning räckte inte kunskapen till hos den dåvarande leverantören. Det var då de kontaktade oss på Spry.

“Vi behövde hjälp med att strukturera upp datan bakom Power BI. Vi hade en extremt stor databas och att ladda upp allt gjorde systemet trögt. Därför behövde vi sortera i datan och bestämma vilken information som var viktigt, och vilken vi kunde ta bort” säger Hanna Tiainen, ekonomichef på Inhouse.

Lösningen

Samarbetet började med att vi tillsammans pratade om vilken information som var viktig för dem och vad vi kunde sortera bort. Inhouse är ett stor konsultbolag med över 100 anställda på olika avdelningar där alla behövde arbeta mer datadrivet. Därför behövde de många olika lösningar för olika utmaningar.

“Alla som arbetar hos oss är inne och kollar på rapporterna i Power BI dagligen. Affärsområdes­cheferna kollar hur de ligger till mot budget. Konsultcheferna använder det för att få en överblick av sin beläggning och alla anställda använder det när beslut ska fattas av olika slag.”

Resultatet

Inhouse har fått en modern lösning som hjälper hela organisationen att ta datadrivna beslut. De har inte längre en stor mängd onödig data som orsakar nedtid, utan all data som visualiseras i Power BI är noga utvald för att ge de insikterna som Inhouse verkligen behöver.

“Spry’s tjänster är också viktiga för oss i ledningsgruppen att fatta beslut på. Alla våra prognoser har förbättrats sedan vi började arbeta med dem och vi fattar mycket mer träffsäkra beslut när det kommer till olika saker som till exempel hur trycket ser ut framåt och om vi behöver anställa mer personal.”

Bättre prognoser

Överblick av beläggning

Enklare att fatta träffsäkra beslut

Hanna Tiainen
ekonomichef på inhouse

“När vi ber om något får vi inte bara ett ja direkt. De ställer frågor, undrar hur vi tänkt och ger oss alternativa lösningar. De ser helhetsperspektivet och ger oss den bästa lösningen utefter vad vi faktiskt behöver.”

Redo att ta din BI-lösning till nästa nivå?